Cererea de centrale de apartament a explodat la Ploiești. Peste 30.000 de locuinte au rămas fără apă caldă și încălzire din august

22.09.2022 - În Ploieşti, lipsa alimentării cu apă caldă în sistem centralizat a dus la o explozie a cererii de centrale termice de apartament. Confruntaţi cu lipsa agentului termic de la 1 august şi fără perspective de remediere a situaţiei, localnicii încearcă să se debranşeze de la reţeaua centralizată. Firmele de profil au liste de aşteptare de 2 luni şi jumătate pentru montarea unei centrale.
Criza apei calde de la Ploiești e profitabilă pentru firmele de instalații. Cererile de montaj și revizie au explodat, iar programările se fac deja la o perioadă de 70 de zile.
Verificarea instalațiilor de încălzire este obligatorie la intervale regulate.
Peste 30.000 de apartamente din Ploiești racordate la sistemul centralizat au rămas de la 1 august fără apă caldă și căldură.
Șansele de remedierea a situației până la venirea iernii sunt aproape nule din cauza neînțelegerilor dintre primărie, Consiliul Județean și fosta companie de termoficare.