Cinci cutremure au avut loc luni dimineată în decurs de două ore în zona seismică Vrancea

06.02.2023 - Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, primul cutremur, care a fost şi cel mai puternic, cu o magnitudine de 4,5, s-a produs la ora 3:26, la 20 de km adâncime. Celelalte patru replici s-au produs între ora 4 și 5.30, la adâncimi mai mici. Acestea au avut magnitudine de cel mult 2,9.
Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, primul cutremur, care a fost şi cel mai puternic, cu o magnitudine de 4,5, s-a produs la ora 3:26, la 20 de km adâncime. Celelalte patru replici s-au produs între ora 4 și 5.30, la adâncimi mai mici. Acestea au avut magnitudine de cel mult 2,9.
Directorul INFP a declarat că activitatea seismică din această dimineață nu ar trebui să îngrijoreze, zona Vrancei fiind una în care se produc destul de descutremure de suprafață cu magnitudinea între 4 și 5:
“Ele sunt ceva obișnuit. În zona respectivă s-au mai produs cutremure între 4 și 5 magnitudine urmate de o secvență de cutremure destul de multe, până la 30. Din când în când, aici sunt seisme de suprafață”.
 
 
  0