Cod galben de ploi puternice în 33 de judete ale tării

04.05.2020 - ANM a emis sâmbătă un avertisment cod galben de ploi puternice, vijelii și grindină pentru 33 de județe, până luni seara. Bucureștiul este, de asemenea, sub cod galben de ploi.
Începând de duminică de la ora 12.00 până luni la ora 22.00 județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt sunt sub alertă cod galben, ANM anunțând perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se manifestă prin averse ce au și caracter torențial.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare se înregistrează cantități de apă ce depășesc local 25...30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40...60 l/mp.
Sunt frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60...70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.
 
sursa: Mediafax