Cod galben de ploi si vant. Temperaturile scad cu 10 grade astazi si maine

21.08.2017- "Faptul că intră o masă de aer rece în ţară, înseamnă că temperaturile vor scădea chiar şi cu mai mult de 10 grade faţă de astăzi. Dacă astăzi încă aşteptăm temperaturi de 35 de grade, mâine vor fi maxime de numai 18-20 de grade în Transilvania. În sud-est, şi luni vor fi temperaturi de 30-32 de grade, dar marţi vor fi numai 22 de grade din cauza faptului că masa de aer rece va ajunge şi în această parte. În Bucureşti, avem astăzi 35 de grade, luni vor fi 32 de grade, iar marţi, cel mult 23 de grade, o scădere de 10 grade şi în Capitală", a declarat meteorologul Mihai Huştiu.
De miercuri temperaturile vor începe să crească urmând ca la sfârşitul săptămânii să ajungă la 34-35 de grade.
"De miercuri, după o dimineaţă răcoroasă în multe zone din ţară, cu temperaturi care ar putea scădea la 5-6 grade în estul Trannsilvaniei, 13-14 grade la Bucureşti, vremea începe să se îndrepte, devine frumoasă, temperaturile cresc, se apropie din nou de 30 de grade în Oltenia. Procesul de încălzire se menţine până la finalul săptămânii când, din nou, estimăm că temperaturile vor creşte din nou la 30 de grade. Duminica viitoare ne vom apropia din nou de 34-35 de grade", a adăugat Mihai Huştiu.
În ceea ce priveşte vremea la mare, frontul atmosferic rece se va simţi şi pe litoral, unde marţi vântul va bate cu putere, iar temperaturile nu vor trece de 24 de grade.La mare, astăzi şi mâine avem vreme însorită şi temperaturi de 29-30 de grade, apa mării are 26 de garde, însă marţi vântul va sufla cu putere cu 50km/h, temperatura va scădea la 23-24 de grade, sunt şanse şi de ploaie în noaptea de luni spre marţi şi marţi. Ne aşteptăm ca de miercuri vremea să se îndrepte şi aici, temperaturile să fie în creştere, urmând un nou sfârşit de săptămână cu vreme frumoasă şi pe litoral", a explicat meteorologul.