A fost cod portocaliu de ninsori şi viscol în centrul tării. Circulatia este închisă pe drumuri naționale din Buzău și pe segmentul dintre Cunta şi Boita al autostrăzii A1

05.02.2023 - Aproape întreaga jumătate de est a ţării este sub cod gaben de ninsori și viscol, iar în Buzău autorităţile au închis mai multe drumuri naţionale ca nu cumva să rămână vreun şofer blocat în nămeţi. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă a transmis alertă de urgenţă maximă.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe următoarele tronsoane de drumuri:

– A1 Sibiu – Deva, tronsonul Boița – Cunța, județul Sibiu;

– DN 22 Râmnicu  Sărat, județul Buzău  – limita cu județul Brăila;

– DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, județul Buzău și ieșire din municipiul Râmnicu Sărat – limită cu județul Vrancea, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător.
Poliţia le recomandă persoanelor care intenţionează să călătorească în această perioadă să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze maşina cu anvelopele de iarnă.
De asemenea, recomandă atenţie sporită la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitarea opririi sau a staţionării în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.