Cod roșu de inundatii pe râuri din judetele Vaslui și Galati. Cod galben pe râuri din judetele Covasna, Brașov, Prahova și Buzău

30.09.2020 - Hidrologii au emis, marți dimineața, o avertizare cod roșu de inundații pe râuri din județele Vaslui și Galați, fiind anunțate depășiri ale cotelor de pericol pe râuri din bazinul hidrografic Elan.
Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Teleajen – bazin amonte S.H. Vălenii de Munte, Buzău – bazin amonte S.H. Nehoiu, din județele Covasna, Brașov Prahova și Buzău.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Teleajen – bazin amonte ac. Măneciu, Buzău – bazin amonte ac. Siriu.