Cod roșu de inundatii. Sute de persoane evacuate, drumul european 85 închis între Adjud și Tisita, poduri prăbușite

30.06.2018 - Râul Tărlung a acumulat un debit record de apă, în jur de 160 mc pe secundă. Nu e de mirare că digul de protecție de pe unul din malurile râului a cedat, iar pe acolo a năvălit o cantitate uriașă de apă. Breşa s-a mărit rapid, de la o oră la altă.
Pompierii au intervenit rapid ca să evacueze oamenii din casele înconjurate de ape. Nu toți s-au lăsat convinși să își părăsească locuințele. Cu pantofii în mână și cu câteva lucruri adunate într-o plasa, Mariana Iuga și-a lăsat casa și gospodăria în calea puhoaielor. Soțul ei a fost dus la spital de pompieri. Salvatorii au intrat în mai multe rânduri în casele inundate pentru a se asigura că nu rămâne niciun om în pericol.
De dimineață, râul Tărlung s-a revărsat și în satul Lunca Mărcuşului. 30 de case sunt sub ape, dar oamenii spun că acesta este abia începutul. Localnicii își iau din case tot ce pot. Haine, ceva mâncare și animale. Se pregătesc de evacuare. Pompierii îi ajută pe cei mai în vârstă. Cei care nu pot sta la rude vor fi găzduiți în căminul cultural până când se va potoli urgia.
Și la Tărlungeni, în apropiere de Lunca Mărcuşului, a fost prăpăd. Acum, oamenii scot apa și noroiul din case și se roagă să nu mai vină încă o viitură. Ar distruge totul în sat.
Apele răului Tărlung au distrus și podul de cale ferată care făcea legătura între Brașov și Întorsura Buzăului. Calea ferată a rămas pur și simplu suspendată între picioarele de piatră ale podului. Nu au fost victime, însă nu se știe când va fi reluată circulația pe această rută. Podul are nevoie de reparații capitale.