Cod roșu de viscol, prelungit: Drumuri închise în sud-estul tării, inclusiv podul de la Brăila și Autostrada A2

26.11.2023 - Un mesaj RO-Alert de vijelie a fost emis în Constanța, în primele ore ale zilei de duminică. Mesajul de alertă extremă anunța vânt de peste 100 km/oră. Copacii au fost smulși, apa a fost oprită în mai multe cartiere și zeci de apeluri au fost înregistrate la 112. În Constanța și alte cinci județe din jur este cod roșu de furtună valabil până la ora 16:00. Toate drumurile județene din Constanța sunt închise duminică dimineață.
Jandarmii acționează în acest moment pentru scoaterea din zăpadă a 12 autovehicule blocate din cauza vremii nefavorabile:
”Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași sunt mobilizate la aceasta oră pentru a ajuta șoferii blocați în mașini înzăpezite din cauza vremii nefavorabile. În acest moment, echipaje de jandarmi acționează pe DN3 B, în Tonea, unde 12 mașini sunt blocate, și pe DN 21, în zona localității Drajna”.
Gradul de avalanşă a atins nivelul 3 din 5 la altitudini de peste 1.800 de metri în masivul Făgăraş, a anunţat duminică Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu, pe Facebook, care a precizat că a închis traseele aflate peste această altitudine.
Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h – 100 km/h, pe raza judeţelor din sud – estul ţării, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

sursa: G4Media