Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta, activate in localitatile aflate sub cod galben de ninsoare

09.02.2018 - Având în vedere emiterea atenționării meteorologice de cod galben de ninsoare la nivelul a opt județe din nordul țării, prefecții au decis convocarea în ședință extraordinară a Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru prevenirea producerii unor situații de risc pentru populație.
Aceste Comitete județene au rolul de a gestiona situațiile potenţial generatoare de situaţii de urgență, stabilind măsuri şi acţiuni urgente în ajutorul populației.
Pe perioada de valabilitate a codului galben se va asigura permanența la nivelul instituțiilor prefectului, prefecții urmând să se asigure că a fost instituit serviciul de permanenţă și la toate primăriile din zonele de risc.
La nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă va fi monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.
Începând de joi, ora 18.00, până vineri, ora 17.00, în județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Maramureș și Mureș, precum și în anumite zone din județele Neamț și Satu Mare, se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere, pe crestele montante putând ajunge până la viteza de 70 km/h.