Conducerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Rusia și Ucraina face apel la rugăciune și la acte de caritate

15.03.2022 - Conducerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea responsabilă pentru Rusia şi Ucraina (Diviziunea Euro-Asia - EAD) a lansat un apel la rugăciune pe site-ul său pe 10 martie. Apelul se bazează pe textul biblic din 1 Tesaloniceni 5:17: „ Roagă-te fără încetare!”.
„În aceste vremuri tulburi, când suferința și durerea au izbucnit în viețile noastre, când percepția noastră asupra realității este împărțită într-un înainte și un după, să ne păstrăm încrederea în Domnul, care ne dă asigurarea iubirii Sale, [și ] ne susține și ne protejează”, se spune în apel.
Conducerea bisericii le mulțumește călduros tuturor „fraților și surorilor” pentru rugăciunile lor, pentru încrederea lor în Dumnezeu și „slujirea angajată a milei, pentru inimile deschise în ajutorarea și sprijinirea refugiaților și a persoanelor strămutate”, pentru „dorința de a împărți adăpost și pâine cu cei care au nevoie”.
Provocările sunt multe, scrie conducerea bisericii. Acestea includ povara deplasării, durerea pierderii și suferinței, durerea relațiilor rupte și multe alte preocupări.
"Dragi frați și surori, nu vă pierdeți inima... Formați lanțuri de rugăciune, organizați grupuri de rugăciune, faceți întâlniri de rugăciune. Căci ajutorul nostru este numai în Domnul!" continuă „Chemarea la rugăciune și la acte de caritate și milă”.
Conducerea bisericii sugerează „să cerem intervenția, protecția și îndrumarea lui Dumnezeu, mângâierea [Sa] pentru cei care și-au pierdut pe cei dragi, înțelepciunea [Sa] pentru cei de care depinde restabilirea păcii”.

sursa: Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Diviziunea Euro-Asia (EAD)