Va propunem o reteta foarte utila pentru bucatariile vegane: maioneza cu conopida si seminte de floarea soarelui.
O preparam din urmatoarele ingrediente:
1 conopida mica fiarta in apa cu sare
1 ceasca seminte floarea soarelui crude, hidratate cateva ore
1 lingurita turmeric
1 lingurita mustar iute
2 linguri ulei de masline
cateva linguri apa calda
sare
Se scurg semintele de floarea soarelui de apa in care au stat, se clatesc cu apa rece si se aseaza in blender cu apa calda. Se mixeaza pana se obtine o pasta grunjoasa. Se adauga conopida taiata cubulete, mustarul, uleiul si sarea. Se mixeaza din nou 1 minut. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa calda.
Se adauga turmeric si se mai mixeaza 1 minut, pana se obtine maioneza fina. Se poate condimenta dupa dorinta. Se consuma ca atare, sau se adauga in salatele de legume.
Pofta buna!