Ingredientele necesare sunt:
1 conopida mica
2 catei mari de usturoi
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita oregano uscat
1-2 linguri suc de lamaie
1/4 legaturica patrunjel
5 frunze menta
3 frunze mari busuioc
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Se desface conopida buchetele si fiecare buchetel se taie felii. Se pun, intr-o tigaie, conopida si uleiul, se presara cu sare, piper negru, oregano, turmeric si se amesteca timp de 1 minut sa se acopere conopida cu ulei si sa devina galbuie de la turmeric. Se adauga o lingura de apa si imediat se pune capacul. Lasati la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecand la jumatatea timpului.
Luati capacul si adaugati usturoiul strivit si coaja de lamaie. Amestecati bine. Puneti capacul si lasati conopida pe foc inca 5 minute. Trageti tigaia de pe foc si adaugati verdeturile tocate si suc de lamaie si amestecati.
Gustul are mai multa intensitate daca nu o veti lasa sa se raceasca pana nu o veti termina!
Garantez pentru savoare si bun gust!
Pofta buna!
Cu drag, Dorelia Pironea
Luati capacul si adaugati usturoiul strivit si coaja de lamaie. Amestecati bine. Puneti capacul si lasati conopida pe foc inca 5 minute. Trageti tigaia de pe foc si adaugati verdeturile tocate si suc de lamaie si amestecati.
Gustul are mai multa intensitate daca nu o veti lasa sa se raceasca pana nu o veti termina!
Garantez pentru savoare si bun gust!
Pofta buna!
Cu drag, Dorelia Pironea