Coronavirus în lume: Epidemia a ajuns 90 de tări, numărul total de cazuri se apropie de 100.000

07.03.2020- Coronavirusul a ajuns în aproximativ 90 de țări, fiind consemnate 98.387 de cazuri, 3.383 de decese și 55.441 de vindecări, potrivit centralizării făcute de Universitatea Johns Hopkins pe platforma Arcgis.
Bhutan a interzis intrarea turiștilor străini pentru 2 săptămâni după ce a confirmat primul caz, un turist venit din India, țară vecină. Mica națiune himalaiană, care se bazează masiv pe turism, a spus că un american de 79 de ani ce a intrat din India în Bhutan pe 2 martie a fost testat pozitiv cu coronavirus.
Șeful OMS acuză că această criză nu este luată destul de în serios. ”Nu este un exercițiu. Epidemia este o amenințare pentru toate țările, și sărace, și bogate”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta a cerut premierilor din toate națiunile să preia comanda și ”să coordoneze toate sectoarele”, nu să lase treaba pe seama miniștrilor sănătății.
Provincia Hubei a raportat zero cazuri în afara capitalei Wuhan pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei. În China au fost raportate în total 143 de cazuri, dintre care 126 în Wuhan.
Bilanțul din Italia a crescut cu 41 de decese într-o zi, până la 148, iar epidemia nu dă niciun semn că va încetini curând în cea mai afectată țară europeană.
Trei oameni au mai murit din cauza coronavirusului în Franța (totalul este de șapte acum), iar numărul de infecții a urcat cu 138, până la 423. Marea Britanie a înregistrat primul deces, iar numărul de cazuri a urcat la 115.
Bilanțul infecțiilor din Germania a sărit cu 109 într-o zi, până la 349. Spania a înregistrat 234 de cazuri și 3 decese până acum.
Epidemia s-a întins și mai mult joi pe teritoriul SUA, apărând în cel puțin patru noi state, Congresul american aprobând de urgență fonduri de 8 miliarde de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului.
Numărul de decese cauzate de coronavirus în Statele Unite a crescut joi la 12, cu 53 de noi cazuri în toată țara, boala ajungând și în Colorado, Tennessee, Texas și San Francisco.
Google s-a alăturat Amazon, Facebook și Microsoft, recomandând angajaților din zona Seattle, cea mai afectată de virus din țară, să lucreze de acasă.
 
sursa: Hotnews