Multiple studii au relevat deja o conexiune între longevitate și religie. Pacienţii care urmează să fie supuși unui transplant de ficat au mai multe șanse de supravieţuire după intervenţie, dacă au o „conexiune religioasă puternică”, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Liver Transplantation. „Am descoperit că o căutare activă a Divinităţii – credinţa pacientului are o putere mai mare decât destinul generic – a avut un impact pozitiv asupra șanselor de supravieţuire a pacientului”, a declarat coordonatorul studiului, dr. Franco Bonaguidi.
Mărturisirea unuia dintre participanţii la studiu demonstrează impactul puternic al credinţei asupra individului. „Mi-am recuperat viaţa prin voia Celui de Sus… Am avut multă încredere în El. Această apropiere m-a facut să mă simt mai puternic și mai calm”, a declarat pacientul.
Dr. Harold Koenig, directorul Centrului pentru Studii asupra Religiei/Spiritualităţii și Sănătăţii, de la Universitatea Duke, a publicat o serie de lucrări prin care subliniază influenţa credinţei asupra stării de sănătate a individului. Printre efectele enunţate de expert se numără faptul că persoanele credincioase au mai multe șanse de recuperare în urma unei boli și duc o viaţă mai lungă decât persoanele nereligioase. De asemenea, duc un stil de viaţă mai sănătos și sunt mai satisfăcute de existenţa lor, comparativ cu ceilalţi. În plus, cei care merg regulat la biserică au un sistem imunitar mai puternic și ajung mai rar să apeleze la serviciile de spitalizare, în raport cu cei care merg rar sau deloc în lăcașurile de cult.
O parte semnificativă dintre cei care ajung să trăiască o viaţă lungă atribuie acest lucru religiei. Credinţa în Dumnezeu a fost secretul longevităţii invocat de aproape un sfert dintre cei 100 de centenari care au luat parte la un studiu efectuat de furnizorul de servicii de sănătate pentru bolnavi cronici și persoane cu handicap, Evercare.
sursa: semneletimpului.ro