Crucea Roşie Română a trimis primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuti, în Ucraina

03.03.2022 - Mobilizarea oamenilor este exemplară. Cu toții întind o mâna că să i ajute pe ucrainenii aflați în nevoi. Iar Crucea Roşie Română trimite primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuţi, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina.
Primul convoi umanitar organizat de Crucea Roșie Română a plecat miercuri de la pavilionul Romexpo din Capitală spre Cernăuți, Ucraina.
Convoiul a fost format din 6 TIR-uri încărcate cu 150 de tone de produse de maximă necesitate, respectiv alimente de bază greu perisabile (mălai, făina de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, compot, sucuri pentru copii, cereale, produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi), produse pentru îngrijirea bebelușilor și copiilor mici, pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, baterii, generatoare electrice, produse de igienă personală și materiale sanitare (seringi, ace, dezinfectant).
Organizația a lansat apelul umanitar „Umanitatea nu are granițe” pentru ajutorarea cetățenilor ucraineni afectați de război, prin urmare cei care vor să doneze o pot face prin: DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro.