Mii de ieșeni curioși să știe când vine autobuzul se bazează pe aplicatia HereITIs

03.11.2019 - Bogdan Florea şi Cristian Nistor sunt cei doi fondatori HereITIs, aplicaţie care funcţionează similar cu aplicaţia Waze. Mai exact, produsul dezvoltat de cei doi ieşeni mizează pe implicarea tuturor utilizatorilor. Astfel, cel care urcă în autobuz şi are aplicaţia instalată va introduce numărul de traseu şi de direcţia de deplasare, iar când pleacă acesta din staţie se va accesa butonul „Am plecat“. De asemenea, aplicaţia stabileşte staţia în care se află utilizatorul în funcţie de locaţia curentă, iar traseele care trec prin staţia respectivă vor fi afişate la începutul listei. De asemenea, trebuie menţionată staţia spre care se îndreaptă utilizatorul.
HereItIs se adresează persoanelor care folosesc mijloacele de transport în comun din mai multe oraşe, pe lângă Iaşi aceasta putând fi utilizată şi în Bucureşti, Alba, Arad, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Oradea, Ploieşti, Sibiu sau Timişoara.
„HereItIs este o aplicaţie de monitorizare a mijloacelor de transport în comun în real-time, folosind principiul de funcţionare de la Waze, se bazează pe implicarea comunităţii de călători şi, desigur, a şoferilor sau vatmanilor. Odată ce un călător a «zis» că este într-un mijloc de transport, aplicaţia începe să-i ia locaţia în fundal, ceilalţi călători încep să vadă pe hartă autobuzul mişcându-se în timp real. Desigur, această mişcare este dată de coordonatele GPS ale telefonului respectivului călător. Aplicaţia nu cere în niciun fel autentificare sau alte date personale, doar coordonatele GPS“, explică dezvoltatorii HereITIs.
HereItIs este disponibil în Iaşi din luna iulie, atât IOS cât şi pentru Android, fiind căutaţi colaboratori pentru celelalte oraşe menţionate mai sus.