Culinar delicios, de preparat la inceputul saptamanii: Mazidra

Mazidra este o mâncare foarte populară printre popoarele arabe şi în general în Orientul Mijlociu. Se face de obicei din linte verde şi orez asezonate cu ceapa prăjită şi condimente asiatice, în mod special chimen. Este foarte gustoasă această combinaţie şi reprezintă o masă completă, saţioasă şi nutritivă.

Pentru a prepara si noi Mazidra trebuie sa ne strangem urmatoarele ingrediente: 
doua cani de linte
o ceapa taiata marunt
doua cani de orez fiert
o frunza de dafin
o lingurita de vegeta
o lingurita de maghiran
un varf de lingurita de cimbrisor
sare
Se pun la fiert lintea, ceapa, condimentele si sarea, cu patru cani de apa. Se amesteca ingredientele si se fierb o jumatate de ora, dupa care se adauga doua cani de orez fiert si se stinge focul.
Frumosul sta nu in lucrurile obisnuite, ci in diversitate si varietate!
Pofta buna!

O reteta culinara semnata Dorelia Pironea