Cum sa ai grija de inima ta

20.02.2017- Mai multe studii au analizat și relaţia dintre dietă și frecvenţa bolilor de inimă. Pentru că în cadrul comunităţii adventiste membrii au un stil de viaţă similar, dar alimentaţie diferită în ceea ce privește consumul de carne, studiile s-au putut concentra pe efectul acestei diferenţe.
Datele existente arată că prevalenţa hipertensiunii arteriale la adventiştii nevegetarieni este de două până la de 3 ori mai mare decât la coreligionarii lor vegetarieni, atât la bărbaţi, cât şi la femei. Cercetătorii cred că aceste deosebiri se datorază faptului că la adventiştii vegetarieni obezitatea se întâlneşte mai rar. Un alt studiu a arătat că riscul îmbolnăvirii de hipertensiune arterială este mai mare la consumatorii de carne, chiar dacă aveau un indice de masă corporală identic.
Studii efectuate asupra adventiştilor în Statele Unite, Nigeria şi Australia au găsit tensiunea sistolică semnificativ mai mică la vegetarieni, iar la vegani s-au înregistrat valori ale tensiunii şi mai mici decât la ovolactovegetarieni. Din datele comunicate în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane reiese că, la vârsta de 55 de ani, bărbaţii şi femeile care se alimentează vegan au o greutate cu 13,6 kg mai mică decât nevegetarienii.
Alte cercetări au arătat că ingestia de sare, acizi graşi saturaţi, amidon şi alcool creşte valorile tensiunii arteriale, în timp ce consumul crescut de fibre din fructe şi vegetale contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

sursa: semneletimpului.ro