Cum se „otravesc” romanii zilnic

10.10.2017- Obezitatea poate fi fatală. De altfel, e una dintre principalele cauze ale mortalităţii în Europa. Pentru că obezitatea duce la apariţia altor boli. Printre ele, diabetul zaharat, considerat boală secolului.
„Tot ce consumăm în exces devine toxic pentru organism. Ne trezim în supermarket cu coşurile pline şi de fapt necesarul nostru este chiar puţin sub jumătate din tot ce cumpărăm. 40% este mişcarea, şi restul, 30 cu 30% sunt echilibrul psihic şi alimentaţia”, afirmă specialistii. 
Sindromul de ficat gras non-alcoolic este o altă afecţiune provocată de alimentaţia dezechilibrată.
„Ficatul gras non-alcoolic este considerat în prezent cea mai frecvenţa afecţiune hepatică cronică şi principala cauza de transplant hepatic. Această afecţiune este produsă de factori numeroşi din care cei mai importanţi sunt cei ai sindromului metabolic. Se apreciază că 46% din populaţia generală suferă de această încărcare grasă a ficatului”, spune medicii. 
„Am început să am anumite crampe şi probleme gastrointestinale. Bănuiesc că din cauza unor anumite excese din timpul şcolii. O alimentaţie nesănătoasă şi un stil de viaţă nesănătos. Din păcate s-a ajuns la nevoia de vizită la medic”, afirmă un pacient.
„Din cauza stilului de viaţă dezordonat pe care îl duc, am probleme cu ficatul. Din cauza acestei vieţi agitate pe care o avem cu toţii nu am un program de masă ordonat. Mănânc la ore diferite şi cel mai mult seară când ajung acasă de la serviciu”, afirmă o pacienta.
„Uită să mănânce, fac pauze mari între două mese principale, ajung foarte flămânzi seara şi seara îşi aduc aminte şi mănâncă aproape tot ce le pică la îndemână. Mănâncă foarte pe fugă şi foarte anapoda alimente care nu au nutrienţi, au doar calorii goale care ne îmbolnăvesc”, preciează medicii nutritionisti.