Cursuri întrerupte, drumuri nationale și porturi închise

26.02.2018 - Pentru două treimi din țară a fost emisă avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și ger, până pe 1 martie.
Ninsorile se vor extinde astăzi treptat, dinspre sud-vest, în majoritatea zonelor țării. În județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări.
În Capitală și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va ninge abundent, iar vântul va atinge 70 de kilometri pe oră și va viscoli zăpada. Stratul depus va avea în unele zone aproape jumătate de metru, iar în București, intre 15 si 30 de centimetri. Temperaturile vor coborî in timpul nopților până la minus 20 de grade. Ger va fi și peste zi, când, din cauza vântului, vom resimți temperaturi mai mici decât cele aratate de termometre.
Un cod portocaliu de ninsori intră în vigoare la ora 10.00 și e valabil până mâine după-amiaza. Vor fi intensificări susținute ale vântului și ninsori puternic viscolite în București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori și viscol i-a convins pe primarul Capitalei și pe responsabilii din învățământ să ia o decizie radicală: întreruperea cursurilor luni și marți.

Edilii au cerut măsuri pentru evitarea blocajelor în trafic și pentru ca oamenii să nu aștepte mult în stațiile pentru transportul în comun. Medicii ne recomandă să nu stăm în frig timp îndelungat și să purtăm haine călduroase. Serviciul de Ambulanţă Bucuresti a suplimentat echipajele, dar face faţă cu dificultate numărului crescut de solicitări.

Și în Constanța, cursurile sunt suspendate luni deocamdată, iar în Dolj, Giurgiu și Ilfov, luni și marți.

Autoritățile au dispus și măsuri pentru siguranța celor vulnerabili.