Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter în România. Seismul s-a simtit în mai multe zone din tară

28.10.2018 - ACTUALIZARE Centrul European de Seismologie: Cutremurul s-a resimtit si in Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina
ACTUALIZARE Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă  precizează că Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări în cazul seismelor, anterior declanşării acestora.
ACTUALIZARE S-a inregistrat o replica de 3,1 pe scara Richter.
ACTUALIZARE Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţa. Seismul a avut loc în judeţul Buzău, nu în Covasna cum a anunţat anterior INFP, iar adâncimea la care s-a produs a fost şi ea revizuită la 150 de kilometri.
ACTUALIZARE Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli, anunta INFP.
ACTUALIZARE Cutremurul s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Covasna, la adancimea de 200km. Seismul a avut loc in apropierea urmatoarelor orase: Covasna (24km), Nehoiu (28km), Întorsura Buzăului (34km), Târgu Secuiesc (38km), Slănic-Moldova (54km)
Este cea mai mare miscare telurica produsa in Romania din 2014 pana acum.
Echipajele de pompieri au plecat sa efectueze cercetarea in teren.
Seismul vine la doua saptamani de la cel mai mare exercitiu condus de DSU pentru simularea interventiei dupa un cutremur de mare intensitate, SEISM 2018.
IGSU recomanda cum sa ne comportam in timpul cutremurului prin campania Nu tremur la cutremur
În cazul în care se declanșează un cutremur, păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur
Dacă vă aflaţi în interiorul unei clădiri, nu  ieșiţi, și nu fugiţi pe scări ! Nu utilizaţi liftul !
Protejaţi-vă sub tocul ușii,  sub o grindă, lângă un perete de rezistență sau adoptaţi o poziţie ghemuit, acoperit și sustinut de un obiect solid.