Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR-PLUS

02.10.2021 - Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR-PLUS după al doilea tur al alegerilor interne, încheiat vineri seară. Rezultatul va fi validat de Congresul USR-PLUS, care se desfășoară sâmbătă și duminică la Romexpo. Au votat 38.511 membri USR-PLUS. Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi, iar Dan Barna 18.908 voturi. Votul a fost electronic.
Dacian Cioloș le-a mulțumit colegilor din partid care au votat în număr foarte mare. "Cred că am dovedit că putem avea maturitate și înțelepciune să ducem la bun sfârșit un proces democratic, un proces deschis membrilor, cu toate complicațiile aferente și dificultățile", a arătat Cioloș.
"Vom avea multe de făcut împreună", a subliniat el, referindu-se la procesul de fuziune de facto dintre USR și PLUS.
"România are nevoie de o alternativă pentru modernizare, pentru reforme și, așa cum stau lucrurile acum, din ceea ce vedem în ultimele luni și în ultimele săptămâni pe arena politică, USR-PLUS va avea un rol important de jucat în perioada următoare până în 2024, pentru a oferi o alternativă reală la modernizarea României. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale și alături de asta câștigarea celorlalte alegeri - locale, parlamentare, ca să putem asigura fără alte compromisuri modernizarea pe care am promis-o încă de când am înființat acest proiect", a declarat președintele ales al formațiunii.