De aproximativ o săptămână, locuitorii orașului Popești-Leordeni de lângă București simt mirosuri pestilentiale

13.10.2022 - De aproximativ o săptămână, locuitorii orașului Popești-Leordeni de lângă București sunt terorizați de mirosuri pestilențiale care se fac simţite odată cu lăsarea serii. Deocamdată, comisarii Gărzii de Mediu nu ştiu care este sursa poluării şi iau în calcul mai multe cauze, până la finalizarea măsuratorilor. Cert este că numai în ultima săptămână, Garda de Mediu Ilfov a primit aproape 400 de sesizări referitoare la disconfortul olfactiv. 
Reprezentanții primăriei cred că mirosul pestilenţial vine dintr-o sursă controlată, deoarece acesta se face simţit odată cu lăsarea întunericului.
Garda de Mediu Ilfov a anunțat că a făcut mai multe controale la obiectivele industriale din apropierea zonei vizate de reclamații. Printre acestea se numără: platforma IMGB, depozitul de deşeuri Vidra, fostul depozit de deşeuri Glina, staţia de epurare Glina şi halele de depozitare Splaiul Unirii-Galaxy.
Reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că, în urma unui control la Depozitul de deşeuri Vidra, a fost aplicată o amendă de 100.000 de lei pentru mai multe neconformităţi constatate.