De ce nu este indicat să renunţăm definitiv la apa de la robinet

În urma unor studii, s-a demonstrat că cei care consumă doar apă îmbuteliată ajung, în timp, să aibă o carenţă mare de magneziu. Şi asta le va pune în pericol sănătatea.
Medicii ne avertizează că această carenţă poate duce la numeroase simptome neplăcute. Printre cele mai întâlnite se regăsesc durerile musculare şi articulare, greaţa, ameţelile, palpitaţile, convulsile şi oboseala permanetă.
La ce ajută atât de mult magneziul? În primul rând, el ne ajută să ne menţinem sănătoşi. E bine să ştim faptul că magneziul este esenţial pentru sănătate, reglând ritmul cardiac şi tensiunea arterială, dar şi având grijă ca oasele să se păstreze într-o stare perfectă.
De asemenea, și apa de la robinet este o sursă importantă de magneziu. Din păcate, apa îmbuteliată nu conține atât în cantități mari această substanță. Așa că, ar fi bine să nu renunțăm în totalitate la apa potabilă din locuința proprie care se pare că are și ea avantajele ei.
Bineînțeles ar fi indicat ca înainte să o consumăm să o testăm. Astfel, ne vom asigura că este bună de băut.
In plus, consumul de cafea, alcool, cereale rafinate şi zahăr stimulează îndepărtarea magneziului din organism, prin funcţia rinichilor. În acest sens, încercați să nu consumați deloc aceste alimente.