De ce oamenii încă poartă mască în aer liber în România, în ciuda relaxărilor

18.05.2021 - Pentru om, cel mai puternic simbol vizual, recognoscibil și liniștitor, este desenul feței unui semen de-al său, sună o constatare făcută, de multă vreme, de către cercetători. De ce, atunci, oamenii mai poartă mască afară, în locurile neaglomerate, deși restricțiile nu îi mai obligă? Cotidianul Libertatea i-a întrebat.
O doamnă iese cu mască pentru că nu are încredere în deciziile autorităților. „Am văzut că multă lume încă mai poartă mască, am vorbit și la ai mei în provincie… Nu m-am vaccinat și nici nu mă vaccinez”.
Surprinsă de întrebare, dar bucuroasă să stea de vorbă, o altă femeie, cu ochelari, explică faptul că a văzut „pe internet” că s-a ridicat interdicția, dar că nu a primit o confirmare: „Pe internet am văzut că de pe 15 mai nu se mai poartă mască pe stradă, dar la televizor n-au dat. Eu nici nu ies mult, nu m-am mai gândit la asta”.
„Am făcut doar prima doză de vaccin și aștept să o fac și pe a doua”, explică o femeie tânără, în timp ce scoate dezinfectantul din geantă. După imunizarea completă, spune ea, probabil va renunța la mască în exterior.

sursa: Libertatea