De la temperaturi de vară la ninsoare, în numai câteva zile. Strat consistent de zăpadă la munte

10.11.2011 - În doar câteva zile, România a trecut de la temperaturi de vară la un peisaj de iarnă. A început să ningă în mai multe zone din ţară, iar la munte s-a depus deja un strat consistent de zăpadă. Sezonul de schi este însă departe. Zilele viitoare temperaturile vor creşte din nou.
În Harghita e iarnă în toată regula. După numai câteva ore de ninsoare, zăpada a acoperit totul. Localnicii  din Harghita Băi, obișnuiți cu peisajul alb, sunt încântați și se miră că iarna îi vizitează abia în noiembrie.
Pentru șoferi, însă, ninsoarea a adus ieri și primele probleme în trafic. Mai multe mașini care voiau să ajungă în Harghita Băi au fost nevoite să se întoarcă din drum. N-au putut urca nici măcar cu anvelope de iarnă pentru că până ieri la prânz pe drumul județean nu trecuse niciun utilaj.
Drumurile naționale din județ au fost, însă curățate încă de ieri dimineață.
Strat de zăpadă și pe muntele Postăvaru, la peste 1500 de metri altitudine. Turiștii se gândesc deja la sezonul de schi și săniuș.
Pregătirile pentru sezonul de iarnă au început de mai bine de două luni în Poiana Brașov. Sunt așteptate doar ninsorile abundente sau măcar temperaturile negative pentru a se putea produce zăpadă artificială.
A nins și în județul Argeș, în masivul Făgăraș.
Iarna nu vine însă atât de repede. Meteorologii spun că ninsoarea se va opri.