De sezon: salata de ardei copti

Ingrediente:
6 ardei capia frumosi
300 ml apa
20 ml otet alb de masa
1 lingurita rase de sare
1/2 lingurita de zahar
1 lingura (20 ml) de ulei
optional: 2-3 catei de usturoi
Ardeii se pot coace pe un disc de metal asezat direct peste ochiul aragazului, la foc mare. Se lasa pana se innegresc si se intorc pe fiecare parte.
Pe masura ce se coc ardeii se pot transfera intr-o cratita si vor fi acoperiti cu un capac – se creeaza abur care usureaza munca decojirii ce va urma.
Cand se termina cu tot coptul ardeilor ii lasam vreo 5 minute sub capac ca sa apuce si ultimii sositi sa „transpire” bine.
Intre timp pregatim vinegreta. Alegem un bol incapator in care punem o cana de apa rece, otetul, sarea si zaharul si le amestecam bine cu o lingurita – pana vadem ca s-a dizolvat zaharul.
Curatam ardeii de pielita coapta si ii asezam intregi intr-o salatiera. Avem grija sa le despicam varfurile astfel incat vinegreta sa intre in ei si sa-i parfumeze si in interior.
Turnam vinegreta peste ei si ii apasam usor ca sa fie bine cuprinsi de ea. Ii stropim cu o lingura de ulei si daca dorim putem sa punem si 2-3 catei de usturoi intregi sau zdrobiti, dupa preferinta!
Pofta buna!