Defrișări pe Valea Oltului, unde se lucrează intens la viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti. Circulatia este restricționată

10.07.2024 - Lucrările pe Valea Oltului continuă, iar avansul echipelor de muncitori este vizibil. Șoferii au evitat șoseaua care face legătura între Muntenia și Ardeal, iar singurii care au încercat să o traverseze au fost străinii, pentru că nu știau despre restricția introdusă până pe 9 august.
Luni seara, după ora 20.00, când se poate circula, traficul s-a aglomerat, dar nu excesiv. Se lucrează intens pe şantierul viitoarei autostrăzi Sibiu – Piteşti, pe DN 7. Continuă şi astăzi defrişările.
Cristi Tudor, purtător de cuvânt DRDP Craiova: Se lucrează pentru crearea de platforme, drumuri de acces, ca forezele să ajungă în zonele înalte și defrișarea zonelor periculoase. Se lucrează, iar riscul era foarte mare. 
După o zi întreagă în care șoselele din țară s-au aglomerat după ce au preluat traficul de pe Valea Oltului, cei mai mulți șoferi au evitat zona. Astfel că aseară, înainte ca sectorul de drum dintre Boiţa și Lazaret să fie redeschis la ora 20.00, nu au mai fost cozi de tiruri și autoturisme, semn clar că șoferii au optat pentru alte rute. 
Dimineața la ora 6.00, porțiunea de drum a fost din nou închisă, iar lucrările s-au reluat. 
Aproximativ 20.000 de arbori vor fi tăiaţi pe Valea Oltului pentru a face loc autostrăzii.

sursa: TVR