Nu stim cum va fi in viitor productivitatea de produse agricole, stiu sigur insa, ca in aceasta toamna avem suficienti ardei si destule rosii pentru a prepara o delicioasa Supa de rosii cu ardei copti.
Asadar nu stati pe ganduri, ci aduceti in bucatarie urmatoarele ingredinete:
1.5 kg rosii super coapte
4 ardei rosii copti
1 ceapa mare
2 fire menta
100 gr bulgur mare ( acesta este un fel de grau integral)
sare, piper negru, chili, 2 prize scortisoara macinata
2 linguri ulei
Se creasteaza rosiile in X si se oparesc 15 secunde in apa care fierbe. Se scot si dupa ce se racoresc un pic se curata de coaja. Se taie in doua si se curata cotoarele. Se pun in blender.
Ardeii se folosesc copti si apoi curatati de coaja si cotoare. Se pun si ei in robot peste rosii.
Se mixeaza rosiile cu ardeii pana se maruntesc bine de tot.
Intr-o oala se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata. Se caleste pana se inmoaie (cca 5 minute).
Se adauga piureul de rosii, de ardei si 300 ml apa. Se condimenteaza cu sare, piper negru proaspat rasnit, fulgi de chili dupa gust si scortisoara. Se aduce la fierbere. Se pun firele de menta in supa. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 20 minute.
Se scoate menta din oala. Se mixeaza continutul intr-un blender pana aveti o supa fina. Apoi se pune inapoi in oala se adauga bulgurul si se fierbe cu capac inca 10 minute.
Se serveste supa calda cu patrunjel si menta tocate.
Va doresc sa o savurati cu placere!
A dumneavoastra, Dorelia Pironea! Pofta buna!
Asadar nu stati pe ganduri, ci aduceti in bucatarie urmatoarele ingredinete:
1.5 kg rosii super coapte
4 ardei rosii copti
1 ceapa mare
2 fire menta
100 gr bulgur mare ( acesta este un fel de grau integral)
sare, piper negru, chili, 2 prize scortisoara macinata
2 linguri ulei
Se creasteaza rosiile in X si se oparesc 15 secunde in apa care fierbe. Se scot si dupa ce se racoresc un pic se curata de coaja. Se taie in doua si se curata cotoarele. Se pun in blender.
Ardeii se folosesc copti si apoi curatati de coaja si cotoare. Se pun si ei in robot peste rosii.
Se mixeaza rosiile cu ardeii pana se maruntesc bine de tot.
Intr-o oala se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata. Se caleste pana se inmoaie (cca 5 minute).
Se adauga piureul de rosii, de ardei si 300 ml apa. Se condimenteaza cu sare, piper negru proaspat rasnit, fulgi de chili dupa gust si scortisoara. Se aduce la fierbere. Se pun firele de menta in supa. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 20 minute.
Se scoate menta din oala. Se mixeaza continutul intr-un blender pana aveti o supa fina. Apoi se pune inapoi in oala se adauga bulgurul si se fierbe cu capac inca 10 minute.
Se serveste supa calda cu patrunjel si menta tocate.
Va doresc sa o savurati cu placere!
A dumneavoastra, Dorelia Pironea! Pofta buna!