Descoperire ce ar putea ajuta copiii obezi sa slabeasca

11.06.2017- Prebioticele reduc grăsimile în corpul copiilor supraponderali sau obezi modificându-le microbiomul intestinal, potrivit unei noi cercetări.
Prebioticele sunt ingrediente alimentare nedigerabile (cum sunt fibrele), care acționează că niște „îngrășăminte” ce ajută la stimularea bacteriilor bune care trăiesc în intestine. Ele sunt diferite de probiotice, care introduc noi bacterii în sistem.
Studiul făcut de specialiştii Universităţii Calgary din Canada a vizat copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, supraponderali, dar fără probleme de sănătate. Timp de 16 săptămâni, unii dintre ei au primit oligofructoză, ceilalţi un placebo. Adolescenţii din grupul care a luat prebiotice s-au îngrăşat, în medie, numai 3 kg, ceilalţi 8.
Oamenii de ştiinţă au stabilit astfel că o alimentaţie care conţine mai multe prebiotice poate determina o scădere în greutate pentru supraponderali.
Este primul studiu de acest gen care stabileşte că modificarea florei intestinale cu prebiotice este esenţială în cazul celor cu probleme cu greutatea.
În plus, prebioticele sunt ieftine şi nu au efecte adverse, aşa că pot fi considerate un tratament pentru obezitate.