Dezbatere pe legea vaccinarii

11.05.2017- Prima dezbatere publică legată de legea vaccinării a creat dispute între instituţii şi persoanele care sunt împotriva vaccinării. Cei mai mulţi dintre participanţi s-au declarat a fi împotriva vaccinării în timp ce cei care susţin imunizarea i-au acuzat pe restul că nu au o fundamentare ştiinţifică.
Mulţi dintre participanţii la dezbatere s-au declarat împotriva imunizării, fiind nemulţumiţi de efectele secundare ale vaccinării.
Reprezentanţii instituţiilor care militează pentru imunizare au explicat că vaccinarea salvează anual milioane de vieţi.
"Vaccinarea, în ziua de azi, previne boli rare cum este cancerul. Atunci când vorbim despre reacţii post vaccinale trebuie să facem următoarea diferenţiere. Există reacţii asociate cu componentele de vaccin, care sunt caracteristice oricăror produse. Există şi probleme legate de calitatea vaccinului. În producerea de vaccinuri s-au introdus standarde foarte înalte de verificare. La nivel global, nu s-au înregistrat incidente de calitate, incidente legate de eroare de administrare. Este un lucru unde legea poate ajuta, este un lucru unde statul poate interveni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii promovează fortificarea sistemului naţional de farmacovigilenţă în ceea ce priveşte vaccinurile. OMS va lucra împreuna cu Ministerul Sănătăţii ca să nu existe îngrijorări că există o reacţie adversă neraportată sau că nu e corect investigată", a declarat Oleg Chestnov, reprezentant OMS în România.