Diabet tratat prin sport

22.05.2017- Două milioane de români suferă de diabet zaharat. Mulţi dintre ei nu fac să mişcare, deşi medicii recomandă sportul. Vă prezentăm poveștile a doi tineri din Bucureşti, care si-au schimbat total stilul de viaţă după ce au aflat că au această boală. Mai mult decât atât, participă la nenumărate competiţii de ciclism şi de alergare, iar pe multe dintre ele le termină pe podium.
In diabetul de tip 2, mişcarea trebuie să facă parte din tratament, mai ales că mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu această boală au probleme cu greutatea.
„E foarte bună mişcarea şi o recomandăm şi copiilor care au diabet. Când vin să-i scutim de la sport le spun: nu e bine să scutiţi copilul de la sport. El trebuie să se comporte la fel ca o persoană normală căruia noi trebuie să-i indicăm în aşa fel tratamentul şi dieta, încât el să funcţioneze absolut normal. Copilul trebuie obligatoriu să facă. Mişcarea este aurul, dieta este argintul şi medicamentul este bronz. Fiecare dintre ele au valoarea lor!”, spune acad. prof. dr. Constantin Ionescu-Târgovişte, directorul Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”.