Din 1 iulie, colectarea selectivă în Cluj este obligatorie pe 4 fractii. Amenzile variază între 1000 și 2000 de lei la persoanele fizice

20.08.2019 - Începând cu data de 1 iulie la Cluj-Napoca este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții. Obligația este atât a cetățenilor cât și a companiilor de salubritate. România reciclează doar 3% din deșeuri, iar specialiștii spun că "Tot deşeul este valoros!".
Colectarea trebuie să se facă după cum urmează: deșeurile reziduale, amestecate, menajere în pubela neagră, sticla în cea verde, hârtia și cartonul în cea albastră și plasticul și metalul în pubela galbenă. În caz contrar amenzile variază între 1000 și 2000 lei la persoanele fizice și 20000-40000 lei în cazul firmelor de salubritate care deja au fost amendate cu zeci de mii de lei pentru că spațiile de colectare a deșeurilor nu au fost încă amenajate corespunzător, iar primăria a amenințat chiar cu rezilierea contractelor.
Mai mult de atât și taxele de salubritate au fost majorate pe motiv că și consumul de combustibil pentru transportarea deșeurilor crește.