Din actualitate, de la Cotroceni: Deocamdata nu ne aflam in situatia de a schimba Guvernul

15.06.2017- Este așteptată o reacție a Administrației Prezidențiale cu privire la scandalul din PSD, în contextul în care premierul Sorin Grindeanu a afirmat că nu va demisiona până când nu are certitudinea că președintele Klaus Iohannis va propune un prim-ministru tot de la PSD.
Ieri, Liviu Dragnea a spus că astăzi va avea loc o nouă ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, în care va fi discutată o propunere pentru un nou premier. Președintele PSD se așteaptă ca președintele Iohannis să accepte propunerea venită de la coaliția PSD-ALDE, pentru că acesta nu își dorește o criză politică.
În plus, Liviu Dragnea a declarat că, împreună cu ALDE, a redactat o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul căreia îi aduce la cunoștință deciziile luate de partid în CEx, în legătură cu retragerea susținerii pentru actualul guvern.
Într-o conferință de presă susținută după cea a lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu a spus că nu demisionează. El a precizat că își va da demisia doar dacă, după consultări, președintele Iohannis va numi un alt prim-ministru din partea PSD.