Diplome false de asistenti medicali, fabricate de o postliceală sanitară din Reghin

20.02.2024 - O adevărată rețea care fabrica diplome false de asistenți medicali a intrat în vizorul anchetatorilor. La Școala postliceală sanitară din Reghin, 11 italieni care nu știu limba română și nu au mers nicio zi la cursuri de specializare, ar fi obținut documente care le permit să se angajeze în orice stat al Uniunii Europene. Polițiștii au făcut percheziții în Mureș și în Ilfov și vor audia mai multe persoane. Printre acestea, elevi italieni, conducerea și profesorii școlii din Reghin dar și angajați de la Inspectoratul Școlar și din Ordinul Asistentelor Mureş.
Mai multe echipe ale Direcției de Investigații a Criminalității Economice din IGPR au mers să verifice acte și registre la Școala Postliceală Sanitară din Reghin. 
Au fost percheziții și la sediul Inspectoratului Școlar Mureș, dar și la mai multe adrese din Mureș și Ilfov. 
Potrivit anchetatorilor, mai mulți cetățeni străini ar fi fost școlarizați fictiv și ar fi primit diplome de absolvire, deși nu ar fi călcat deloc pe la cursuri. 11 cetățeni italieni sunt suspectați că ar fi obținut ilegal diplome false de asistenți medicali generaliști. Gruparea a activat astfel mai mulți ani.

sursa: TVR