Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, Vasile Cazan, confirmat cu COVID-19, a murit în spital

12.10.2020 - Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, dirijorul Vasile Cazan, a murit de COVID-19. Era internat de mai multe zile la Terapie intensivă și avea afecţiuni preexistente.
Dirijorul Vasile Cazan s-a născut la Târgu Mureş în anul 1952, a studiat vioara, viola şi pianul la Târgu Mureş şi a absolvit Academia de Muzică ''Gheorghe Dima'' din Cluj-Napoca, unde a studiat dirijatul coral cu profesorii Dorin Pop şi Florentin Mihăescu, perfecţionându-se ulterior şi cu maestrul Marin Constantin.
A participat la cursuri de perfecţionare pentru dirijat orchestra la New York, cu dirijorul Laszlo Halasz de la Conservatorul Julliard, care a fost asistent al dirijorilor Arturo Toscanini şi Bruno Walter la Metropolitan Opera din New York.
Vasile Cazan era, din anul 1990, dirijorul Corului Mixt al Filarmonicii din Târgu Mureş, iar din 1998 era şi directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş.
În anul 2012, Instituţia Prefectului - Judeţului Mureş i-a acordat cea mai înaltă distincţie a judeţului, "Fibula de la Suseni", iar în anul 2015, Primăria Târgu Mureş i-a conferit distincţia "Pro Cultura".