Discursul lui Trump: Sunt mame şi copii blocaţi în sărăcie

20.01.2017- „Noi suntem cetăţenii Americii. Noi suntem acum uniţi într-un uriaş efort naţional pentru a ne reconstrui ţara şi a respecta promisiunile pentru oamenii ei. Împreună, noi vom determina calea pe care o vor lua America şi întreaga lume pentru mulţi ani care urmează”, a spus Donald Trump.
„Astăzi, nu se realizează doar un transfer de putere de la o administraţie la alta sau de la un partid la altul. Astăzi transferăm puterea din Washington D.C. către voi, poporul! Prea mult timp un mic grup din capitală s-a bucurat de beneficiile guvernării, în timp ce costurile au fost pe umerii poporului. Washington a prosperat, dar oamenii obişnuiţi nu au avut parte de această bogăţie. Politicienii au prosperat, dar slujbele au dispărut, fabricile s-au închis. Sistemul s-a protejat, dar nu i-a protejat şi simplii cetăţeni. Victoriile politicienilor nu au fost şi victoriile voastre, triumfurile lor nu au fost şi triumfurile voastre şi, în timp ce ei sărbătoreau în capitală, erau prea puţine motive de bucurie pentru familiile dezavantajate din toată ţara”, a spus Donald Trump.
„Toate acestea se schimbă, chiar aici şi chiar din acest moment. Pentru că acest moment este momentul vostru, vă aparţine. 20 ianuarie 2017 va rămâne în memorie drept ziua în care oamenii obişnuiţi au redevenit conducătorii acestei naţiuni. Bărbaţii şi femeile daţi uitării nu vor mai fi ignoraţi de acum încolo. Toată lumea trebuie să vă asculte de acum încolo. Aţi venit cu zecile de milioane ca să deveniţi parte dintr-o mişcare istorică, una cum lumea nu a mai văzut până acum”, a continuat Donald Trump.
„În centrul acestei mişcări este o convingere crucială că o naţiune există să îşi servească cetăţenii. Americanii vor şcoli extraordinare pentru copiii lor, cartiere sigure pentru familiile lor şi slujbe bune pentru ei. Acestea sunt cereri juste şi rezonabile din partea unor oameni drepţi şi unui public drept”, a spus noul președine american.
„Dar pentru prea mulţi dintre cetăţenii noştri există o realitate diferită. Mame şi copii blocaţi în sărăcie în zonele sărace ale oraşelor, fabrici ruginite răspândite ca pietre de mormânt în ţara noastră, un sistem de educaţie plin de bani, dar care lasă elevii noştri tineri şi frumoşi fără cunoştinţe. Şi infracţionalitatea, şi bandele, şi drogurile care au furat prea multe vieţi şi au răpit ţării noastre atât de mult potenţial nerealizat. Acest masacru american se opreşte aici şi se opreşte acum!”, a adăugat el.