Doar jumătate dintre românii cu anumite dizabilităti își găsesc un loc de muncă

12.05.2022 - Romanian Diversity Chamber of Commerce, împreună cu Ambasada Sustenabilității în România, organizează o conferință despre accesibilitate – Global Accessibility Awareness Day (GAAD) – dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, potrivit unui comunicat de presă.
Conferința are loc în condițiile în care rata de ocupare a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități în România este mult mai mică decât cea a persoanelor fără dizabilități. Dacă 74% dintre persoanele cu vârsta între 20 și 64 de ani fără dizabilități sunt angajați, procentul este de doar 51% pentru persoanele cu anumite limitări și scade dramatic pentru persoanele cu limitări severe, respectiv doar 12% dintre ei sunt angajați, conform Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități din România.
Prima ediție a GAAD România va reuni mediul public, experți de nivel înalt, susținători ai drepturilor persoanelor cu dizabilități și corporații internaționale pentru a discuta provocările actuale, accesul și transformarea digitală, prezentând în același timp soluții și inițiative pentru a elimina barierele și a crea șanse egale pentru toți. Evenimentul va avea loc pe 19 mai, la Hotel Marmorosch, din București.