Dulce si bun de preparat: mancare de gutui

Se prepara simplu avand nevoie de:
5 gutui
1 cutie roşii decojite
2 cepe
ulei
2 linguri cu zahăr
sare
Se spală bine gutuile până când nu mai rămâne puf pe ele. Se taie apoi în felii sau cubuleţe. Se taie ceapa mărunt și se călește în ulei si apa împreună cu feliile de gutuie. Se lasă la foc mic, până se înmoaie bine.
Se adauga apoi cu un pahar cu apă și se presară un praf de sare. Se lasă să dea câteva clocote, după care se adaugă sucul și roșiile decojite și zdrobite. Separat se caramelizează zahărul împreună cu 2-3 linguri cu apă. Se adaugă în mâncarea de gutui și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.
Este o reteta exceptionala. Merita sa o incercati cel putin din dorinta de a avea o alta varianta a modului in care preparati gutuile. Sigur va va cuceri! Pofta buna!