Dupa canicula, vin ploile torentiale. Cod Portocaliu de VIJELII incepand de duminica seara

01.07.2017- Cod roşu de caniculă sâmbătă în jumătate de ţară. Meteorologii anunţă că maximele ajung la 44 de grade Celsius, dar acestea cresc şi cu 10-15 grade la nivelul solului în marile oraşe. Este pentru a treia oară în istorie când ANM emite cod roşu de căldură. Totodată, meteorologii au emis cod portocaliu şi cod galben de ploi şi vijelii, începând de duminică seara, de la ora 20, până luni la ora 23.00.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu şi cod galben de ploi şi vijelii, începând de duminică seara, de la ora 20, până luni la ora 23.00. Cantităţile de apă pot ajunge la 90 l/mp.
În cursul nopţii de duminică spre luni (2/3 iulie) şi pe parcursul zilei de luni, în judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.