Pentru aluat trebuie sa aveti:
o cana si jumatate de ulei
cinci cani de faina
o lingurita de coriandru
coaja de la o lamiae si sare
Modul de preparare este urmatorul:
Se amesteca uleiul, coriandrul, sarea si coaja de lamaie. Faina se toarna treptat incorporandu-se in timp ce se framanta.
Aluatul se modeleaza in forme lunguiete, cu un sant pe mijloc pentru crema.
Se asaza in tavi neunse si se lasa la cuptor cam 20 de minute, pana devin aurii. Sunt foarte fragede, de aceea se vor lasa sa se raceasca in tavi.
Crema se va face dintr-o cana de nuci macinate, o jumatate de cana de afine congelate, sau dulceata, si frisca vegetala.
Se amesteca frisca cu afinele pasate si nucile macinate. Se umplu eclerele cu aceasta crema si deasupra se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
O reteta pregatita de catre Dorelia Pironea