Efectele furtunii în tară: copaci căzuti la pământ, pasaje inundate, localităti fără energie electrică

14.06.2018 - Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe cartiere din Râmnicu Vâlcea, iar ploaia torențială de câteva minute a inundat pasajele rutiere din oraș.
În județul Gorj, acoperișul unei case a fost luat de vânt, fără să facă victime. Pe Defileul Jiului au fost înregistrate căderi de stânci, iar la Arcani o persoană surprinsă de furtună a fost salvată de pompieri după ce s-a refugiat sub un pod.
În județul Gorj mai multe localități au rămas fără energie electrică, iar pompierii au intervenit ca să îndepărteze copacii căzuți pe carosabil.
Oamenii au intervenit aseară la Prefectura Vâlcea, după ce un brad a căzut pe scările instituției. Probleme au fost și în stațiunile Băile Olănești, Băile Govora și Călimănești, din cauza copacilor căzuți pe stradă. S-a circulat cu greutate pe Valea Oltului, iar in Defileul Jiului stâncile au căzut de pe versanți.
În județul Argeș, străzile au fost inundate, zeci de copaci au fost doborăți la pământ și mai multe curți și beciuri s-au umplut cu apă. Nu au fost victime, însă trei mașini au fost avariate de copaci. Fațada unui magazin din centrul Piteștiului a fost distrusă de furtună.
A fost cod roșu de inundații, aseară, în zona de est a județului Caraș-Severin. În urma ploii torențiale și a scurgerilor de pe versanți, au fost inundate străzi și gospodării, circulația pe două drumuri publice a fost întreruptă și mai multe localități au rămas fără curent electric.
Nici Reșița nu a fost ocolită de ploile torențiale. În numai câteva zeci de minute, canalizarea a cedat și străzile și bulevardele din oraș s-au umplut cu apă. Canalele au refulat și au inundat gospodăriile oamenilor.
Cea mai afectată de inundații a fost comuna Slatina. Aici, pompierii militari și voluntari au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din gospodării.