Elevii de clasa a XII-a sustin vineri evaluarea competentelor digitale

09.06.2017- Elevii de clasa a XII-a susţin, vineri, 9 iunie, evaluarea competenţelor digitale, după evaluarea orală a competenţelor la limba română. Probele scrise, care sunt şi cele mai importante, vor începe pe 26 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie.
Potrivit calendatului făcut de Ministerul Educaţiei, elevii, care au finalizat clasa a XII-a, vor susţine, în perioada 9-13 iunie, evaluarea competenţelor digitale, urmată, în perioada 14-16 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Marţi, bacalaureatul a debutat cu proba orală la limba şi literatura română. La aceste probe, candidaţii nu primesc note, ci calificative. Cel mai slab calificativ este cel de "utilizator începător", urmat de "utilizator mediu", "utilizator avansat" şi "utilizator experimentat".
Cele mai importante probe ale examenului de bacalaureat sunt însă cele scrise. Pe 26 iunie, absolvenţii de liceu dau examenul scris la română, urmat, pe 28 iunie, de proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 30 iunie.