Eveniment GYC despre cum să găsești un echilibru între carieră și spiritualitate

Cât de mult influențează religia alegerea unei meserii sau profesii? E greu de spus. Cât de mult ar trebui? Total, spun reprezentanții asociației GYC România, care organizează zilele acestea o serie de conferințe dedicate chiar acestui subiect.
„Planul de mântuire a trecut la fel de mult prin atelierul de tâmplărie din Nazaret ca și prin cruce”, este afirmația îndrăzneață prin care cei de la Generation Youth for Christ România (GYC România) își justifică crezul că „religia și meseria nu sunt două lucruri separate; ele sunt una”. Convinși că munca pe care o realizează zi de zi este o modalitate „profundă, puternică și naturală” de a-i apropia pe oameni de Dumnezeu, tinerii de la GYC au lansat o invitație deschisă tuturor celor dornici să aprofundeze acest subiect.
În perioada 14-18 septembrie, seria de conferințe IMPACT 2016 – In My Father’s Business reunește la Institutul Teologic Adventist din Cernica șase vorbitori marcanți, din România și din străinătate, care vor dezbate împreună cu cei prezenți modul în care au încercat ca, prin profesiile lor, să cultive binele în viețile celor din jur.
Evenimentul a debutat joi, orele 9:30, cu o prezentare a Liceului Integritas, primul liceu adventist din România cu un campus autosustenabil. Managerul proiectului, Mihai Goran, a fost cel care a dezvăluit publicului ingredientele deosebite cu ajutorul cărora speră să facă din Liceul Integritas un model de succes.
Timo Hoffmann, un tânăr antreprenor din Germania, a continuat programul cu un seminar bogat în sfaturi practice legate de relația afaceri-religie. Hoffman, care a cochetat cu o carieră de muzician heavy-metal, deține astăzi un magazin cu produse bio-vegane în Germania, pe care spune că își dorește să îl folosească drept centru de influență în comunitatea căreia îi aparține.
De la orele 19:30, participanții la eveniment au putut urmări un interviu cu acad. prof. dr. Leon Dănăilă, neurochirurgul de 83 de ani căruia îi sunt atribuite scăderea mortalității operatorii de la procente ce depășeau 50% la 4%, precum și introducerea microscopului operator în instrumentarul de operații din România, în 1979.
Evenimentul continua la Cernica pana maine, 18 septembrie 2016 si este transmis IN DIRECT de pagina de Facebook a postului de televiziune Speranta TV.