Examen de admitere la Facultatea de Drept din Bucureşti. Concurenta, cea mai mare din ultimii 15 ani

24.07.2024 - Candidații au umplut curtea Facultății de Drept din București de la primele ore ale zilei de ieri. Mulți dintre viitorii studenți susțin că vor să ducă tradiția familiei mai departe însă sunt mulți și cei care vor să își urmeze visul din copilărie. 
Interesul pentru Facultatea de Drept din București a fost uriaș anul acesta. Pe cele 285 locuri la buget și 300 la taxă s-au înscris 1.600 candidați. Pentru fiecare loc bugetat concurența a fost de 5,2 candidați. 
Concurența este cea mai mare din ultimii 15 ani. Timp de 4 ore, candidații la Facultatea de Drept au avut de răspuns la 100 de întrebări din limba română, economie și gândire critică. 
Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept: Facultatea de Drept din București furnizează cam 50% din magistrații țării, avocații țării. Anul asta Institutul Național al Magistraturii a scos la concurs cam dublul locurilor pe care le scoate de obicei pentru că instanțele au nevoie de judecători, parchetele au nevoie de procurori. 
Și Facultatea de Drept de la Academia de Studii Economice organizează admitere pe bază de examen anul acesta. Concursul este programat joi.

sursa: TVR