Pentru ca romanii prefera dulciurile de casa, astazi va oferim o reteta a unui desert de tapioca. O budinca.
Ingredientele sunt:
6 cani de apa
o cana tapioca perle
2 cani lapte de soia
300 g zahar brun
esenta vanilie
Se pun apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga tapioca in ploaie. Se amesteca pana se ingroasa compozitia si perlutele devin transparente. Se pune apoi laptele, se lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul. Se adauga zaharul si esenta de vanilie. Cand se mai raceste, se pune in recipientele dorite si deasupra se pune un gel de fructe preparat din:
250 g fructe de padure
570 ml apa
80 g zahar brun
30 g tapioca pudra
Se pun fructele in apa sa o coloreze, dupa care se scot, iar apa se pune la fiert. Se amesteca pudra de tapioca, apa si zaharul si se adauga atunci cand apa clocoteste. Se fierbe pana devine transparent, apoi se adauga fructele. Gelul astfel obtinut se toarna fierbinte peste budinca.
Este un desert usor si delicios!
Ramaneti in forma: mancati intelept!