Expertii, îngrijorati de posibila răspândire a virusului SARS-CoV-2 pe ambalajele de alimente congelate

20.08.2020 - Experţii sunt îngrijoraţi de posibila răspândire a SARS-COV-2 prin ambalajele de mâncare congelată. Deși sunt dovezi care indică faptul că este puţin probabil ca acestea să poată transporta virusul peste graniţe. Cu toate acestea, produsele contaminate continuă să fie în centrul atenţiei, mai ales în China.
Aceste temeri alimentează incertitudinea dacă industria de 220 de miliarde de dolari cu alimente congelate ar putea fi implicată în răspândirea COVID-19, relatează Bloomberg.
China a descoperit urme de virus pe ambalaje şi mâncare. Acest fapt ridică suspiciuni cu privire la importul de produse, în contextul în care Beijingul şi portul Dalian au înregistrat noi cazuri de coronavirus.
Într-o acţiune fără precedent, Guangzhou, un oraş de 15 milioane de locuitori, a interzis importul de carne congelată care provine din zone unde cazurile de COVID-19 sunt ridicate.
Depozitele de produse congelate sunt medii ideale pentru ca virusul să se răspândească, datorită temperaturilor joase şi aerului uscat.
Deşi nu există dovezi clare că virusul poate fi transmis prin mâncare, experţii rămân sceptici şi consideră că pericolul este major.