Florin Cîtu, după incendiul de la Ploiești: Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4

11.11.2021 - Premierul Florin Cîțu a transmis condoleanțe familiilor celor doi pacienți care au decedat în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Declarațiile au fost făcute printr-un comunicat al Guvernului postat pe pagina de Facebook a instituției.
”Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a declarat premierul interimar Florin Cîțu, într-un comunicat al Guvernului. 
Un salon al spitalul suport-Covid Movila Vulpii din Ploiești a ars integral. În salon se aflau cei doi pacienți, care au decedat, și o infirmieră, de 51 de ani, care a suferit arsuri.
Focul s-ar fi declanșat în momentul mișcării patului, potrivit declarațiilor infirmierei. Cei doi pacienți aflați în salon erau agitați în momentele premergătoare izbucnirii focului.
Incendiul s-a manifestat la parter, pe o suprafață de 20 de metri pătrați, cu degajare puternică de fum, fără flacără.