Formularul de intrare în România (PLF): Se completează doar digital, cel târziu în 24 de ore de la sosirea în tară

16.12.2021 - Formularul de intrare în România (PLF), care se va aplica din 20 decembrie pentru toți cei care intră în țară, se completează doar digital, cel târziu în 24 de ore de la sosirea în țară, iar necompletarea documentului se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei, care va fi dispusă de direcțiile de sănătate publică, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Ordonanța de urgență pentru intrarea în vigoare a formularului a fost aprobată în ședința de miercuri a Executivului.
„Toți cei care vor intra în țară vor trebui să completeze formularul, care va fi completat electronic. Trebuie completat de orice persoană indiferent de calea de intrare în România, cu maximum 24 de ore înainte de a intra țară și cu titlu de excepție în 24 de ore de la intrarea în țară. Pentru a evita mai ales pe anumite puncte de frontieră anumite vârfuri de sarcină se creează această posibilitate să aibă la dispoziție de 24 de ore pentru a completa”, a precizat Cărbunaru.
Acesta a menționat că necompletarea formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei, care va fi dispusă de DSP.
În cazul familiilor, formularul poate fi completat de un singur membru adult al unei familii.
Formularul va putea fi completat pe plf.gov.ro, care va fi disponibilă din 20 decembrie.