Oscilatiile de temperatură afectează organismul. În această perioadă, a crescut numărul infecțiilor respiratorii și digestive

18.02.2022 - Deși suntem la mijlocul lunii februarie, după temperaturile înregistrate în ultimele zile parcă ar fi venit primăvară. Nu trebuie să ne bucurăm prea devreme. Meteorologii ne avertizează că nu am scăpat încă de iarnă, iar oscilațiile de temperatură sunt periculoase pentru sănătatea organismului.
Trecerile de la temperaturi negative la unele pozitive, umiditatea sau presiunea atmosferică influențează în mod negativ populaţia. În această perioadă, medicii se confruntă cu un număr crescut de infecții respiratorii și digestive. Nici persoanele cu afecțiuni cronice nu sunt ocolite. Pacienții cu diabet, hipertensiune arterială ori cu boli reumatismale sunt afectați de schimbările bruște de temperatură. Astfel apar migrene, tulburări de echilibru şi chiar apatie.
Medicii au câteva recomandări pentru această perioada cu temperaturi oscilante.
Alimentaţia echilibrată din punct de vedere nutriţional este extrem de importantă pentru imunitatea organismului.
Dacă în aceste zile avem temperaturi de primăvară, nu trebuie să ne strângem cojoacele. Ultima iarnă cu temperaturi extrem de scăzute și cu zăpadă în toate cele 3 luni s-a înregistrat în 2018, când, în martie, stratul de zăpadă era de 29 de cm.